19 Mayıs 2011 Perşembe

Öncelikle yeni sezonun tüm arıcılara hayırlı ,bol kazançlı olmasını diliyorum.


Bu sene sonbahar kış bakımlarınıda iyi yapmış olmam sebebiyle ve Allahın izniyle arılarım çabuk toparlandılar.14 arı ile kışa girdim martta 3 yaşındaki bir ana kaybı sebebiyle bir kolonim söndü ,bir kolonininde ana arısının cinsi belli değil yaşlı bende ruşete aldım ama ilerleme olmuyor destekle uğraşmadım o kadar.

Son haberimdeki 2011 in yıldızı olacak dediğim f1 lerde altı doldurdular kata bile çıktılar.Kimisine 2 kat kuluçkalığın üstüne ızgara ile 3.katı atmak zorunda kaldım.Kat atmadığım 3 arım kaldı o kadar.Onlarında 1.si 9 çerçevede birkaç güne kat atılır, 2.si 5 çerçevede anaarı yaşlı belki bundan sonra takviye yapabilirim.3.sü ise tam kat atacaktım 10.çerçevede idi ve ben ana memeleri gördüm .Anaya baktığımda arka ayağının ezilmiş olduğunu gördüm .2011 model ana arı acemilik yapmışız ana arıyı sakatlamışız.

Sonuç olarak yaşlı ana arıyla çalışmayacağız , elimizde yedek birkaç ana arı mutlaka bulunacak ve ana arıyı ezmemek için gayret göstereceğiz.Kalın sağlıcakla.












6 yorum:

Cafer KARA dedi ki...

Selamun Aleyküm Hocam,
Maşallah sezona çok güzel hazırlanmışsın, emeğin zayi olmaz inşallah. Saygılarımla...

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

sayın uğur gok
samsunda her türk arı ırkını denediniz
en randıman veren
karnıol arısı oldu yani
doğrumu anladık
bu konuyu bir açarmısınız
başarılar

UĞUR GÖK dedi ki...

Aleyküm Selam Cafer Hocam.Duaların için çok sağol inşaallah hepiizin bu sezon yüzü güler.

UĞUR GÖK dedi ki...

Taşkın Bey doğru her ırkı denedim ama kaçıncı melezini denediğimi bilmiyorum.Sadece karniyol anaarısının f1 ini bilerek denedim verim çok iyi oldu.
Taşkın ben çok memnunum bütün ırkları yaratan Allah.Hepsinin mutlaka farklı üstün özellikleri vardır kimisi körelmiştir kimisi insanların araştırmalarıyla yeniden ortaya çıkarılmıştır.
Belki sendede vardır ama bir f1 karniyol anaarı bul bir sezon dene hep başkalarına sormakla olmaz bu iş belki memnun kalırsın.

Unknown dedi ki...

Uğur kardeş S.a.
Önceden yapmış olduğun bakımların şimdi arılarında kendisini gösteriyor sana hayırlı bol ballı sezonlar diliyorum,selamlar.

UĞUR GÖK dedi ki...

A.S.Mehmet abi.Tam olarak yapamazsak da sizlerin uygulamalarınızı takip etmeye çalışıyoruz.Hepimizin sezonu hayırlı olsun abi çok sağol.