26 Eylül 2008 Cuma

Arı Yemi Şurubu ve TÜRKİYE GERÇEĞİ

Ali Şekerli abimizin yazısı ile başlayan ve fikir alışverişleri ile devam eden invert şeker ,sıvı şeker,glukoz şurubu, Konya Şeker Fabrikası(Çumra) tabirleri hakkında az çok hepimiz bilgi sahibi olduk.
Anladık ki gelişmiş ülke arıcıları arılarını invert şekerle besliyor.
Taze bilgi ve merakla internetten fabrikanın telefon numarasını buldum.Arı yemi şurubu sipariş edecektim.Bir iki aramadan sonra yetkiliye ulaştım derdimi anlattım bana dediğine göre ellerinde arı yemi şurubu yok ve üretimine 15 kasımda başlanacak (devlet öyle izin vermiş).15 Kasımda Türkiyenin birçok yerinde kış başlıyor kış beslemesini ne zaman yapacağız.Bizim her işimiz niye ters anlamıyorum.
Peki 15 kasımdan sonra nerden alabiliriz Samsunda bayiniz varmı dedim beni samsun arıcılar Birliğine yönlendirdiler.Telefona çıkan bayan isteğimi söyledikten sonra bana birliğe üye olup olmadığımı sordu.Üyeler için getirdiklerini söyledi.Üye olmak bildiğim kadarıyla bayağı pahalı.
Abiler ne yapacağız eski sistem şeker şurubuna devam edeceğiz galiba mecburiyetten.

4 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Merhaba, bahsettiğiniz bu olumsuzluklar size küskünlük vermesin. "Doğru zamanda doğru yerde doğru insanlarla olamak" diye bir söz var bizde, zannedersem size bunun tersi rastladı. MSN den görüşürsek size hiçte zor olmayacak şekilde yardımcı olurum, saygılarımla

Arıcı 07 dedi ki...

Arıcılar birliğine üye ol.Başında para verirsin.yıllık aidatı 25 ytl.Avantajlarındanda faydalanırsın.Arı desteği:Kovan başına 5 ytl.Bu yıl sanırım,makul bir seviyeye çıkacak gibi.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Uğur bey kendin yapmayı niçin denemiyorsun? Tarifini verdim. Ucuza mal edeceğin şeyi niye para ile alacaksın.Tartarik asit ile olan şurubu yapabilirsin.

Refik Seçgin dedi ki...

Merhaba Sayın Uğur bey, arı yemi şurubuna anlattığınız kadar zor erişilmiyor.Samsun arıcılar birliğine üye olun veya olmayın ürünü temin edebilirsiniz.Ayrıca Hayati beyinde bildirmiş olduğu gibi aidat ücreti 25 TL bunuda veremiyoruz demezsiniz artık değilmi.Ali Şeker beyin dediği gibi tantarik asitten yapın şurubu inversiyon oranınıda tutturun alnınızdan öpeyim sizi. Bu ürün yağılırken kaç filtreden,kaç mikrondan geçtiğini bi zahmet Konyaya gelin Fabrikayı gezelim görün ve daha sonra sağlıklı bir karar verin derim. Ürünü kullanıpta memnun olmayan bir kişi gösteremezsiniz diyorum.Ama Ali bey gibi istisnalar hariç tabi.Ben sizi Konyaya davet ediyorum aklınızda soru kalmasın,şimdidden kolay gelsin.